国際連携・留学新着ニュース

2021年04月13日

【重要】大学院学生奨学金試験についてのお知らせ[Important] Scholarship Examination for Graduate Students

在留資格「留学」の大学院学生を対象とした2021年度の奨学金選考用試験を実施します。
2021年度に奨学金や学費減額の申請を希望する場合には、必ず受験してください。
受験しない場合、奨学金の選考対象外となります。
現在日本国外にいる場合でも、新入生、在学生(2年生以上)を問わず必要な方は受験してください
詳細は、5/12にmanabaでお知らせします。試験受験者は必ず5/12にmanabaで情報を確認してください。
試験実施日時:5/15(土)昼休み・オンライン
対象学生:在留資格「留学」の大学院学生
現在申請中や資格変更予定、日本国外で在留カードの有効期限を迎え再度申請予定の学生も含みます。

The examination for 2021 scholarship selection will be conducted online during the lunch break on May 15 Japan time. Details will be announced on May 12 in manaba. Candidates should be sure to check the information on May 12.

This examination is for graduate students with a status of residence of "College Student”, including students who are currently applying, are planning to change their status, or are planning to apply again when their period of status of residence expires outside Japan.

If you wish to apply for scholarships or tuition reduction in the academic year of 2021, please be sure to take the examination.

If you do not take the exam, you will not be eligible for scholarship  so even if you are currently outside Japan, please take the exam.